Korizmena duhovna obnova za mlade župa Ivanja Reka i Jelkovec

10.3.2018.U subotu 10. ožujka 2018., skupina mladih iz župa sv. Ivana Pavla II. – Jelkovec i sv. Ivana Krstitelja – Ivanja Reka, uz podršku župnika preč. Josipa Horvata imali su korizmenu duhovnu obnovu.

Duhovna obnova započela je u jutarnjim satima zazivom Duha Svetoga u samostanu bosonogih karmelićanki u Brezovici gdje su nam se pridružili i nekoliko mladih iz Brezovice.

Nakon uvoda o smislu duhovne obnove i razmatranja u tišini, započeli smo temom molitve u svakodnevnom životu. Evanđeoska molitva Očenaš bogata je molitvenim zazivima o kojima su mladi razmatrali u drugom dijelu.

Nakon kratke pauze, nastavili smo radom u grupama gdje se razgovaralo i razmatralo o susretu Isusa i Samarijanke (Iv 4, 1-42).

Zanimljive su bile razmjene iskustava rada u grupi i razmjena misli o pročitanom evanđelju. Kako i dolikuje mjestu i događaju, nastavili smo razmatranje u tišini i klanjanju pred Presvetim Sakramentom.

Vrhunac i kruna naše obnove i susreta bila je sveta misa na kojoj su uz mlade sudjelovale i časne sestre. Duhovna obnova završila je zajedničkim ručkom i za mnoge vrlo dojmljivim susretom sa sestrama iz klauzure.

Časna Majka Ilijana Cvetnić upoznala nas je sa Karmelom – Brezovica, spominjući osobito ulogu bl. Alojzija Stepinca koji je osnovao ovaj prvi Karmel klauzurnih sestara i očinski bdio kod izgradnje i brige za duše onih koje Crkvu napajaju živom molitvom.

Svjedočanstva o pozivu triju sestara ostavilo je jak utisak na mnoge. Duhovnu obnovu vodio je župni vikar spomenutih župa vlč. Željko Nestić koji je zahvalom sestrama i blagoslovom zaključio ovu obnovu.


Kristina Hrečuk
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr