Dan bračnih jubileja u Župi sv. Leopolda Mandića

9.2.2018.Uz Svjetski tjedan braka i obitelji a u okviru trodnevne priprave za blagdan Gospe Lurdske, u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu-Dubrava održan je 9. veljače prvi Dan bračnih jubileja.

Na misi koju je predvodio župnik fra Miljenko Vrabec OFMCap okupila su se 22 bračna para koji su slavili okrugle godišnjice - od 10 do 60 godina braka. U prigodnoj propovijedi kapucinski provincijal fra Jure Šarčević, čestitavši bračnim jubilarcima, govorio je o bračnoj vezi i značenju bračnih zavjeta.

Spomenuvši se svadbe u Kani Galilejskoj, provincijal je istaknuo da u svakome zajedništvu, a posebno u bračnome, postoje trenutci radosti i trenutci teškoća, te okupljene bračne parove potaknuo da se u teškoćama utječu Blaženoj Djevici Mariji koja vidi ljudske nevolje te se oslanjaju na Isusovu pomoć.

Vaši bračni jubileji pokazuju da ste znali nadvladati teškoće i da vam nije ponestalo "vina" - ljubavi u braku, rekao je Šarčević. Bračne jubilarce ohrabrio je na molitvu kako osobnu tako i zajedničku, te da prihvate savjet sv. Leopolda Bogdana Mandića da u drugome uvijek traže i vide zrno zlata, odnosno dobro.

Na misi su bračni parovi jubilarci obnovili svoje bračne zavjete a na kraju mise župnik Vrabec im je uime župe podijelio prigodne darove.

Ante Peran

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr