„Betlehemska sveta noć“ u Soblincu

8.1.2018.U subotu, 6. siječnja 2018., na svetkovinu Bogojavljenja, ministranti Župe Krista Kralja iz Domaslovca izveli su u Župi Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu glazbeno-scenski prikaz Isusova rođenja pod nazivom „Betlehemska sveta noć“.

Prethodno su istu predstavu izveli na Badnjak, 24. prosinca 2017., u svojoj župnoj crkvi u Domaslovcu.

Na početku predstave u Soblincu nazočnima je riječi pozdrava uputio župnik vlč. Ivan Lastovčić, izrazivši radost što, osim ministranata, među nazočnima može pozdraviti i brojne druge župljane iz svoje rodne župe u Domaslovcu.

U predstavi je 34-ero djece i mladih uprizorilo otajstvo Isusova rođenja kroz priču o trima mudracima koji dolaze u Jeruzalem i kod kralja Heroda traže pomoć u pronalasku novorođenog Kralja.

U Betlehemu potom susreću dvoje pastira koji im pripovijedaju o važnim događajima vezanima uz utjelovljenje i rođenje Sina Božjega.

Tako kraljevi kroz glumu i pjesmu promatraju život Marije u Nazaretu, navještenje arkanđela Gabrijela, Josipov san, popis pučanstva u Betlehemu, Isusovo rođenje i pjesmu anđela te poklon pastira. Na koncu, i sami kraljevi dolaze do štalice i novorođenom Kralju predaju svoje darove.

Na kraju predstave, ministranti su nagrađeni velikim pljeskom, a osim pohvala za izvrsnu izvedbu s brojnim likovima, poseban dojam je ostavila i odlična kostimografija i scenografija.

Nakon predstave uslijedila je sv. misa koju je predslavio vlč. Branimir Budinski, župnik iz Domaslovca, uz koncelebraciju vlč. Lastovčića. Nakon sv. mise domaći župljani su se s gostima iz Domaslovca zadržali u ugodnom druženju.


Verica Kraš Villa
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr