Kardinal Bozanić čestitao Božić pravoslavnom mitropolitu Porfiriju Periću

5.1.2018.


(Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i mitropolit Eparhije zagrebačko-ljubljanske Porfirije Perić na otvaranju Četvrtog zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, 24. studenog 2017. godine)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću, u kojoj stoji:
 
„Zahvaljujem Vam na bratskim čestitkama koje ste s dobrim željama uputili meni osobno, svećenstvu, redovništvu i katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije. 
 
Svojim hodom u novosti života Crkva zagrebačka privodi kraju Sinodu te utire nove putove služenja i svjedočenja za svoje vjernike i sve ljude dobre volje.

Drago mi je da ste 24. studenoga prošle godine svojom nazočnošću počastili sinodsko zasjedanje na temu: 'Crkva zagrebačka u hrvatskom društvu', na čemu Vam srdačno zahvaljujem.
 
U sinodskom hodu razmatramo otajstvo utjelovljenja Sina Božjega i Isusova rođenja, svjesni da je u Isusu Kristu, sinu Božjem i sinu Djevice Marije, snažnije zasjala dobrostivost i čovjekoljublje našega Boga.

Tim darom Božja dobrota zahvaća sve ljude potičući pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe. Neka nas i ovoga Božića Božja dobrota povede ususret bližnjima da bismo se susretali u iskrenosti i jednostavnosti kakva se očituje u jaslicama.
 
U ozračju božićne radosti, srdačne čestitke za Božić upućujem Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima te želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2018. godinu.“
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr