Tradicionalni koncert "Radujte se narodi" u Krapini

26.12.2017.“Radujte se narodi” – tradicionalni je naziv božićnoga koncerta koji 24 godina u franjevačkoj crkvi Sv. Katarine u Krapini organizira Zbor “Bolji svijet” i krapinski franjevci. U utorak 26. prosinca u prepunoj crkvi pridružili su im se prijatelji i podupiratelji, zborovi i solisti zagorskog kraja: David Vidović, Lira i Lana Pavić, Župni zbor župe sv. Nikole biskupa, Marija i Magdalena Hrček, Mješoviti zbor crkve Sv. Katarine, Zbor župe Petrovsko, Ženski Vokalni Sastav Queentete, Mješoviti zbor župe sv. Jurja Đurmanec, Folklorna Skupina Viline i domaćin zbor "Bolji svijet" koji su izvodili tradicionalne božićne pjesme, duhovne šansone, ali i hrvatske popularne božićne skladbe.

Koncertu je prethodilo misno slavlje koje je predvodio gvardijan samostana o. Franjo Jurinec uz subraću franjevce o. Sebastijana Golenića i o. Remigija Mlinarića. "Danas, drugog dana Božića, slavimo svečanost svetog đakona Stjepana, prvog kršćanskog mučenika. On je preporođen po Isusu Kristu, kršćanin pun milosti i snage, ispunjen Duhom Svetim. On naviješta i svjedoči za novi život koji nam je u Kristu darovan.Umirući, Stjepan je zavapio: 'Vidim nebo otvoreno i Sina čovječjega s desne strane Božje.' Otvoreno nebo je znak Kristovog uskrsnuća i uzašašća i time je pokazan cilj našeg spasenja: naše konačno mjesto treba biti uz Krista, s desne strane Božje. Tu je on pošao ispred nas da nam pripravi mjesto. Božić nam govori da se nebo otvorilo i da nam je darovalo Spasitelja. Stjepan svjedoči da je nebo otvoreno i za nas i da će ostati otvoreno" - zaključio je homiliju o. Jurinec.

Na početku koncerta riječi dobrodošlice i zahvale uputio je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuvši kako je ponosan što zbor "Bolji svijet" daje osobiti doprinos u izgradnji zajedništva te društvenog i kulturnog života Grada Krapine. U svojoj čestitki predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki istaknula je zahvalu na organizaciji festivala duhovne glazbe  – Krapinafesta, koji već dulji niz godina okuplja glazbenike iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja kao i na ovom već tradicionalnom Božićnom koncertu “Radujte se narodi”.

Spomenimo kako je zbor "Bolji svijet" redoviti sudionik nedjeljnih večernjih misnih slavlja te su ujedno pozvali da im se pridruže novi članovi. Poznati su po organizaciji uskrsnih koncerata, humanitarnih akcija, sudjeluju u organizaciji hodočašća u različita svetišta, u pripremi seminara, duhovnih obnova, tribina i izložbi. Voditeljica zbora je Marija Benc. Medijski pokrovitelji koncerta bili su Radio Kaj i Zagorski radio.

Darko Fiket,
župni medijski suradnik

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr