HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.08.2024.

Proslava sv. Lovre u Vivodini

U subotu 10. kolovoza vivodinska župa proslavila je nebeskog zaštitnika svetog Lovru u zajedništvu s brojnim svećenicima iz Karlovačkog arhiđakonata, mons. Jurjem Jezerincem, vojnim ordinarijem u miru te s predslaviteljem paterom Stjepanom Fridlom, glavnim urednikom Radija Marije.
 
Pater Fridl je u svojoj homiliji istaknuo "zasluge i hrabrost svetog Lovre čija svjetlost svijetli svima nama već 17 i pol stoljeća" te nastavio kako je „sveti Lovro bio čovjek vjere. On je svoje srce dao Bogu. Zato je imao snage izdržati sve patnje i mučenje. Sveci su ljudi preko kojih svijetli Božje svjetlo. Svi smo pozvani biti poput svetog Lovre", rekao je p. Fridl. 
 
"Znamo da postoji zlo, ali Bog je jači. Postoji grijeh, koji puno nudi, a još više oduzima. Grijeh odvaja, a ljubav spaja. Osjećamo borbu kao i sveti Pavao koji kazuje da bi htio činiti dobro, ali unatoč tome čini zlo", kazao je p. Fridl, nastavivši kako "mi moramo dopustiti da nas Bog zahvati, poštivati život, čovjeka, moramo istinski oprostiti i onda će zasjati Kristovo svjetlo preko nas." 
 
"Ne možemo biti dopodne muško, popodne žensko, a onda opet nešto drugo. Bog je stvorio muško i žensko; Adama i Evu! Temeljni je princip vjere svjedočenje i molitva čistim srcem i onda se nemamo čega bojati", zaključio je homiliju p. Fridl.  
 
Večernicu je predvodio Župni zbor svetog Martina iz Hrnetića.
 
Sanja Benković-Marković, župna medijska suradnica
 
Ispišite stranicu: