Proslavljena 10. obljetnica posvete župne crkve u Travnom

18.9.2017.Povodom proslave 10. obljetnice posvete župne crkve sv. Luke Evanđelista u Travnom organizirana je trodnevnica od 14. do 16. rujna 2017.
 
Prvi je dan trodnevnice u četvrtak, 14. rujna, molitveni uvod organizirala Molitvena zajednica bl. Alojzija Stepinca.

Svečano misno slavlje u 18.30 sati predvodio je vlč. Danijel Hačko, kapelan u Župi svete Anastazije u Samoboru, a pjevanjem ga je uveličao Zbor mladih. Nakon svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja koje su animirale Isusove male sestre i Zajednica mladih.
 
Molitveni uvod drugoga dana trodnevnice organizirala je Marijina legija. Svečano misno slavlje u 18.30 sati predvodio je vlč. Dominik Jaić, kapelan u križevačkoj Župi sv. Ane, a pjevao je Mješoviti zbor. Nakon svete mise u 19.30 sati održan je koncert dueta duhovne glazbe Frany&Jole (vokal i gitara).
 
Molitveni vjenčić Kraljice obitelji pobrinuo se za organizaciju molitvenoga uvoda trećega dana trodnevnice. Svečano misno slavlje u 18.30 sati predvodio je vlč. Željko Nestić, kapelan u Ivanjoj Reki i Jelkovcu, a pjevao je Dječji zbor.

Nakon svete mise imali smo priliku slušati svjedočanstvo bivšega nogometaša Dinama Zvonimira Troskota.
 
U nedjelju, 17. rujna, molitveni uvod organizirali su prisutni vjernici. Svečano misno slavlje u 8 sati predvodio je vlč. Tomislav Šagud, kapelan u sesvetskoj Župi Svih svetih.


 
Svečano sveto misno slavlje zahvale i blagoslov kipa bl. Alojzija Stepinca u 10.30 sati predvodio je mons. Juraj Batelja. Kip izliven u bronci težak je 320 kilograma i visok 220 centimetara, a djelo je Vida Vučaka, kipara iz Starog Čiča
 
Večernju misu s početkom u 18.30 sati predvodio je vlč. Krunoslav Kolar, kapelan u Župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima.

Branka Karlović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr