Krštenje četvrtog i petog djeteta u obitelji Sertić

18.6.2017.U nedjelju 18. lipnja 2017. godine u župnoj crkvi sv. Klare djevice, za vrijeme svečane župne mise u 11 sati, sakrament krsta primile su sestre blizanke Katja i Klara Sertić, četvrto i peto dijete u obitelji.

U ime nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića, sakrament je djevojčicama podijelio mons. Ivan Miklenić, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i glavni urednik katoličkog tjednika Glas Koncila.

Na početku euharistijskog slavlja domaći župnik, vlč. Darko Pužin, iskazao je dobrodošlicu mons. Mikleniću u ime cijele župne zajednice, ujedno čestitavši roditeljima novokrštenica na hrabro primljenome daru života te uputivši radosne pozdrave krsnim kumama, obitelji i svim okupljenim župljanima.

Monsinjor Miklenić uveo je vjernike u Službu Božju poticajnim riječima da smo svi pozvani biti navjestitelji Radosne vijesti, stoga se odvažimo navještaj novoga Božjeg kraljevstva svjedočiti svojim životom, kao što to danas radosno čini obitelj Sertić, zahvaljujući Gospodinu na daru života u vjeri svojih kćeri, u koji će danas biti krštenjem pridružene.

U propovijedi se oslonio na tekst upravo pročitanoga odlomka II. misnog čitanja iz poslanice Rimljanima (Rim 5,6-11) te odlomak Evanđelja (Mt 9,36-10,8), naglasivši da nitko na svijetu nije slučajno; Bog nas je u svojoj ljubavi želio ovdje od trenutka stvaranja u majčinoj utrobi i od početka našeg života pod majčinim srcem ima veliki naum s nama, koji po sakramentu krsta diže na višu razinu, čini korak više prema nama.

Po ovim malenim djevojčicama danas nam Bog na vidljivi način potvrđuje da nam je Otac, da nam daje dostojanstvo svojih sinova i kćeri i da se tako brine za svako svoje dijete. Po sakramentu krsta Bog sklapa vječni savez s nama i jamči nam svoju vjernost, ljubav, milost i blizinu, jamči nam da će učiniti sve da budemo sretni; snagom sakramenta daje nam svoj blagoslov, mogućnost izbora, neizrecivu radost i slobodu izaberemo li život u zajedništvu s Njim.    

Roditelje je ohrabrio da odgajaju djecu tako da im pomognu otkrivati Božju ljubav po darovima Duha Svetoga u njihovim životima i da im budu oslonac dok će one same Bogu uzvraćati ljubav za ljubav, dok će postajati svjedokinje Božje slobode, ljubavi i mira u ovome svijetu.

Nakon obreda krštenja i završnoga misnoga slavlja, uz blagoslov i čestitke majci, ocu i kumovima, Predslavitelj je uručio Nadbiskupov dar: primjerak Svetog pisma za svaku djevojčicu i prigodni novčani iznos.


Lidija Miler
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr