Kardinal Bozanić podijelio sakrament svete potvrde u Vinagori

9.5.2017.Krizmanici Župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Vinagore, njih 19, imali su posebnu čast da im sakrament svete potvrde podijeli zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U crkvi Majke Božje Vinagorske u subotu, 6. svibnja Kardinala su prvo pozdravili krizmanici i predstavnici roditelja krizmanika, te mu zaželjeli dobrodošlicu u ovu malu župnu zajednicu.Kardinal se u svojoj propovijedi na poseban način obratio upravo mladima koji pristupanjem sakramentu Svete Potvrde postaju punopravni članovi Crkve.

Vi ste danas ovdje da biste primili dar Duha Svetoga. Kada bih vas pitao tko je Duh Sveti, vi biste sigurno rekli da je On treća božanska osoba. Duh Sveti je Bog među nama. Danas, na dan krizme, vi ćete primiti garanciju da će Bog po Duhu Svetome biti uvijek nazočan u vašem životu, i onda kada ste toga svjesni, i onda kada na to zaboravite, i onda kada bježite od Boga jer mislite da vam Božji zakoni smetaju. Biti u zajedništvu s Bogom i živjeti tako svaki dan, to je cilj i svrha života.

A kako živjeti u zajedništvu s Bogom? Jedno od najučinkovitijih sredstava svakako je molitva. Molitva nas otvara Bogu koji je prisutan u našem životu, zato obećajte da ćete se svakog dana otvarati Bogu molitvom. Vidjet ćete i osjetiti da će vam taj dan biti blagoslovljen i da ćete, unatoč svim pritiscima koje život nosi, biti duboko u duši mirni - poručio je Kardinal vinagorskim krizmanicima.Na kraju svete mise zahvalu za podijeljeni sakrament i dolazak na Vinagoru uputili su krizmanici i upravitelj župe.

Vaš dolazak u našu župnu zajednicu i poticajne riječi ohrabrenja pomoći će nam da još više prijanjamo uz Crkvu i našu Majku Božju Vinagorsku, koja, kako kroz povijest, tako i danas, bdije nad ovim zagorskim krajem i majčinski sluša upućene molitve i vapaje - poručili su.

Kardinal je vjernike pozvao da budu ponosni na svoju župu, svoju crkvu i svoju Majku Božju Vinagorsku.U popodnevnim satima Kardinal je posjetio Župu BDM Kraljice Mira u Marincima i samostan sestara Kćeri milosrđa, gdje se susreo s časnim sestrama koje djeluju u župi. Nakon susreta s časnim sestrama, Kardinal je pohodio i korisnice staračkog doma koji djeluje u sklopu samostana, te ih blagoslovio i preporučio u njihove molitve.

Jelena Jazbec
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr