HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.03.2024.

Dvodnevna duhovna obnova održana u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića, Zagreb-Dubrava

Župnu duhovnu obnovu u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića, Zagreb-Dubrava u petak i subotu 15. i 16. ožujka predvodio je fra Petar Ljubičić.

Duhovna obnova započela je pobožnošću križnog puta, nakon kojeg je uslijedilo svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Petar Ljubičić uz koncelebraciju župnika fra Josipa Ćibarića. U prigodnoj homiliji fra Petar Ljubičić podsjetio je okupljene vjernike koliko su ljubljeni i da je Isus jedini i pravi put.

Nakon misnog slavlja uslijedio je nagovor fra Ljubičića u kojem se ponajviše osvrnuo na mlade istaknuvši kako mnogi ne shvaćaju težinu grijeha u koje "zarone". Kraj prvog dana duhovne obnove obilježilo je klanjanje križu te molitve oslobođenja i ozdravljenja.

Drugi dan duhovne obnove započeo je molitvom krunice i prilikom za sakrament pomirenja. Nakon toga uslijedilo je svečano misno slavlje tijekom kojeg je fra Petar Ljubičić potaknuo okupljene vjernike na razmišljanje o Božjoj ljubavi. Nakon misnog slavlje uslijedio je nagovor u kojem je fra Ljubičić potaknuo vjernike na nadu govoreći o tome da je bitno vjerovati u ono za što mole i da Bog oprašta sve.  

Duhovna obnova zaključena je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, zahvaljujući na svemu primljenom u duhovnoj obnovi.

Tekst: Josipa Hrgović
Foto: Laura Makar
Ispišite stranicu: