HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.10.2023.

Misijska nedjelja u Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa

U Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa na poseban je način obilježena Misijska nedjelja. Na jutarnjim je svetim misama župnik vlč. Mario Pavić istaknuo važnost vjerničke suodgovornosti i zauzetosti za misijsko djelovanje. "Naše je osobno djelovanje polazište za ostvarenje ciljeva misijskoga djelovanja na široj razini", istaknuo je. Također, vlč. dr. sc. Vlado Mikšić naglasio je da je važna odvažnost i hrabrost za misijsko djelovanje te potaknuo vjernike da podrže misije i pomognu misionarima.



Na kraju svake jutarnje svete mise vjernicima se obratila s. Ivana Margarin, ravnateljica Papinskih misijskih djela u RH. Opisala je Misijsku nedjelju kao krunu misijskog pastorala koji se odvija tijekom čitave godine. Predstavila je Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj – ured preko kojega Papa, kao i u drugim zemljama u kojima postoji Biskupska konferencija u svijetu, vodi brigu o misijskom poslanju Crkve te o misionarima diljem svijeta. Hrvatskih je misionara, iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u svijetu više od sedamdeset i djeluju u dvadesetak zemalja svijeta na četiri kontinenta.



Sestra Ivana Margarin zahvalila je svima koji pomažu misionarima jer oni pronose našu vjeru i pomažu ljudima koji su u potrebi, i materijalnoj i duhovnoj. "Misionari donose nadu i svjedoče o Božjoj ljubavi navješćujući da je svaki čovjek ljubljeno Božje dijete i ima pravo na dostojanstven život. Unatoč često nerealnoj percepciji u društvu, Katolička Crkva čini civilizacijske pomake i nastoji učiniti ovaj svijet boljim stvarajući bolje životne uvjete – gradeći škole, ambulante i poučavajući. Na današnji se dan treba osobito sjetiti svih koji su u misijama, a Bogu zahvaliti na svim dobrima koje (nezasluženo) primamo", istaknula je s. Ivana.
Župa sv. Terezije od Djeteta Isusa
Ispišite stranicu: