HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.11.2023.

Susreti učenika katoličkih škola koji se pripremaju za sakramente prve pričesti i svete potvrde

U organizaciji Povjerenstva za katoličke škole i predškolske ustanove na području Zagrebačke nadbiskupije u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu održani su susreti s učenicima katoličkih škola u Zagrebačkoj nadbiskupiji koji se pripremaju za sakramente svete pričesti i potvrde.


 
Susret pripravnika za sakrament prve pričesti održan je u ponedjeljak 6. studenoga, na kojem je sudjelovalo stotinjak učenika iz Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, Osnovne škole ''Dominik Savio'', Osnovne škole Lotrščak i Osnovne škole Ružičnjak, uz svoje vjeroučitelje, učitelje i ravnatelje. Nakon uvodnog pozdrava Povjerenika, učenici su pogledali kratki animirani film o sakramentu svete Ispovijedi te poslušali katehezu mons. Zlatka Korena, kanonika i rektora Katedrale. Istaknuo je kako je važno imati i biti svjestan svoga identiteta, koji ih povezuje sa njihovom župnom zajednicom gdje uvijek imaju svoje mjesto te svaki poput komadića kruha, u toj zajednici, postaju dionici euharistijske žrtve.


 
U utorak 7. studenoga susreli su se učenici istih škola koji se pripremaju za sakrament svete potvrde. Katehezu je također održao mons. Koren koji im je napomenuo kako se za ovaj sakrament, dok su na krštenje bili doneseni, duhovno pripremaju i dolaze na njega sami, ali s naglaskom na važnost izbora kuma, kao osobe od povjerenja, koja ih cijeloga života prati. Savjet, mudrost i znanje, darovi su Duha Svetoga koje im je mons. Koren posebno stavio na pažnju da si kao mladi ljudi osvijeste njihovu važnost u svakodnevnom životu. Uz prigodni dar koji je svaki učenik dobio, susreti su završili zajedničkim druženjem.


 
Povjerenstvo za katoličke škole i predškolske ustanove na području Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: