HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.01.2024.

Otvorene prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

Grad Gospić i Gospićka-senjska biskupija domaćini su 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se, pod geslom „Raduj se za svoje mladosti" (usp. Prop 11, 9), održati u Gospiću u subotu 4. svibnja 2024. godine.
 
Prijave za Susret započele su 4. siječnja i trajat će sve do Uskrsa, 31. ožujka ove godine. Važno je naglasiti da su domaćini odlučili da, za razliku od prijašnjih susreta, nema više unosa gotovih tablica s podacima mladih, već se svaka mlada osoba, u dogovoru sa župnikom i/ili župnim vikarom, prijavljuje osobno na Susret putem elektroničkog sustava. Sukladno tome, župnici ili župni vikari pozvani su brinuti nad prijavama mladih iz svoje župe.

Podaci potrebni za prijavu su sljedeći: biskupija/misija, grad, župa/misija, ime i prezime, spol, datum rođenja, OIB, kontakt telefon, e-mail, status (krizmanik, srednjoškolac, student, radnička mladež, svećenik, časna sestra) i veličina majice. Svećenici/pratnja grupe prijavljuju se na isti način kao i mladi, uz posebnu napomenu o svom statusu prilikom prijave. Za sudionike iz Hrvatske obavezan je unos OIB-a, a za sudionike izvan Hrvatske obavezan je unos osobnog identifikacijskog dokumenta (osobne iskaznice ili putovnice).

Nakon što su se mladi prijavili putem poveznice za prijavu, župnik i/ili župni vikar treba odobriti prijave. Stoga je potrebno registrirati se na platformu E-župe, koju su u tu svrhu predložili domaćini. Ako će nastati neka prepreka ili problem s prijavama, Ured za pastoral mladih naše Nadbiskupije stoji na raspolaganju, kojemu je isto odobreno da pomaže pri prijavama.
 
Na Susret se mogu prijaviti mladi od 14 do 35 godina. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 € po osobi. Organizatori mole da se ukupni iznos od prijava u pojedinoj župnoj zajednici ne uplaćuje na njihov račun, nego na račun Zagrebačke nadbiskupije, koja će to proslijediti organizatorima.
 
Organizatori napominju da nakon 31. ožujka neće biti moguće naknadne prijave.

Susret je jednodnevan, a sastojat će se od prijepodnevnog dijela programa u župama Gospićko-senjske biskupije (ondje će mladima biti osiguran i ručak) te programa u Gospiću (pretprogram na središnjem gradskom trgu i središnji dio programa na gradskom stadionu).
 
Na mrežnoj stranici Susreta dostupne su pripremne kateheze (Priručnik), a uskoro će biti objavljen i Križni put za mlade koji su za korizmu, a kao dio pripreme za Susret u Gospiću, pripremile sestre Karmelićanke.

Također, do kraja mjeseca, na mrežnoj će stranici biti dostupni vizuali promidžbenih materijala (letci i plakati) koji se mogu preuzeti i otisnuti.

Informacije o Susretu možete pratiti na službenim stranicama SHKM-a: shkm.gospicko-senjska.biskupija.hr ili putem društvenih mreža Susreta (Facebook i Instagram).


 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: