HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.10.2022.

Proslavljena mlada misa vlč. Ilije Kelića u Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici

Župljanin Župe bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici vlč. Ilija Kelić zaređen je za svećenika u subotu 29. listopada u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure po rukama banjaluškog biskupa Franje Komarice. Na misnom slavlju koncelebrirao je i župnik vlč. Antun Vukmanić, a prisutni su bili i župljani Župe bl. Alojzija Stepinca koji su s mnoštvom vjernika sudjelovali u svečanom misnom slavlju.



Mladu misu vlč. Kelić slavio je u nedjelju 30. listopada na Jordanovcu, dok je večernju misu istog dana slavio u župnoj crkvi u kapeli Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. Na kraju misnog slavlja vlč. Kelić je svim okupljenim vjernicima podijelio mladomisnički blagoslov, a župljani su mu uručili prigodni poklon.



Ovim slavljem, Župa s Trnjanske Savice obogaćena je još jednim svećeničkim zvanjem i mladomisnikom, a njeni vjernici nastavljaju usrdno moliti za svoje bogoslove koji su trenutno na putu ka svećeništvu te, iako bez zgrade crkve, pokazuju koja je snaga molitve i zajedništva.



Lea Bukovec,
Medijska suradnica Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: