HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.08.2022.

Svetkovina sv. Klare djevice u Novom Zagrebu



U četvrtak 11. kolovoza 2022. u 18.30 sati u crkvi sv. Klare Djevice u istoimenoj novozagrebačkoj župi, prigodom godišnje proslave župne svetkovine, svečano misno slavlje predvodit će mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Na početku mise Biskup će blagosloviti u potpunosti obnovljene mehaničke orgulje koje je izgradio Michael Heferer 1887. godine, a Župa sv. Klare kupila ih je od zagrebačke Župe sv. Petra 1924. godine.

Oštećene do neuporabljivosti dugim protekom vremena orgulje je od jeseni 2020. godine do siječnja 2021. godine obnavljao gosp. Philipp Amon Ličanin, dipl. graditelj i restaurator orgulja iz Splita te ih sveobuhvatno temeljito restaurirao. Imaju po jednu manualnu i pedalnu klavijaturu te 7 zvučnih registara. 

Priprava za župnu svetkovinu počela je u ponedjeljak 8. kolovoza 2022. svetom misom u 18.30 sati. Trodnevnicu predvode mr. sc. don Mario Sikirić, župnik Gospe od Ružarija iz Ražanca u Zadarskoj nadbiskupiji, i umirovljeni svećenik vlč. Đuro Zalar, koji je vjernicima na raspolaganju za sakrament pomirenja tijekom trodnevnice.

Na dan župne svetkovine svete mise bit će još u 8 sati te župna u 11 sati, koju će predslaviti  dr. sc. fra Ante Bekavac, OFM, član zagrebačke samostanske zajednice Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM i poslijedoktorand na Katedri moralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom trodnevnice i cijeli dan svetkovine vjernici imaju priliku iskazati štovanje relikviji (kose) sv. Klare Asiške, izloženoj na poklonstvo i molitvu u župnoj crkvi.

Lidija Miler, župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: