HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.08.2021.

Biskup Šaško krstio Mihaela, peto dijete obitelji Hanžek, i Viktora, prvo dijete obitelji Brčić



U nedjelju 22. kolovoza 2021. na koncelebriranom misnom slavlju u 11 sati u župnoj crkvi BDM Snježne u Belcu pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško podijelio je sakrament krštenja Mihaelu, petom djetu obitelji Hanžek, te Viktoru, prvom djetetu obitelji Brčić.



U svojoj homiliji mons. Šaško istaknuo je primjer Isusove poniznosti, koji je postao našim kruhom, našom hranom, te važnost mise gdje nam se Bog daje za hranu, koja daje život. Osvrnuo se i na primjer ljubavi vezan uz drugo čitanje Poslanice sv. Pavla Efežanima, gdje sv. Pavao u doslovnom grčkome piše da muž treba hraniti i njegovati ženu, što isto Krist čini prema Crkvi: "Kršćani su uvijek živjeli u ljubavi onako kako je Krist živio prema Crkvi."


 
U koncelebraciji je, uz domaćeg župnika vlč. Milana Pušeca, bio i prof. dr. sc. Ante Crnčević, pročelnik Katedre liturgike na KBF-u, dok su kod oltara posluživali bogoslov Luka Žeželj i sjemeništarac Mislav Božić, a misno slavlje pratio je crkveni zbor.



Nakon mise mons. Šaško je čestitao roditeljima te je u ime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića obitelji Hanžek predao prigodni dar. Mama Darinka pohvalila je svoje sinove Danijela, Ivana, Karla i Matiju koji joj puno pomažu oko Mihaela, a poručuje kako roditeljstvo iako je ponekad naporno, jest prekrasno i kako se ne treba obazirati se na druge, ukoliko želite imati veliku obitelj.


Ivana Sambolić
Ispišite stranicu: