HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.02.2020.

Započela devetnica u čast bl. Alojzija Stepinca u Krašiću



U rodnoj župi bl. Alojzija Stepinca u subotu 1. veljače započela je devetnica pred proslavu samog blagdana. Prvoga dana devetnice okupili su se hodočasnici planinari iz Svete Nedelje, društvo „Sv. Rok“ koji su zajedno s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova te zaposlenicima Dječjeg doma „Maestral“ iz Splita slavili svečanu euharistiju koju je predslavio don Marin Drago Kozić, policijski kapelan. Hodošasnici su nakon svete mise izmolili molitvu za proglašenje svetim našeg bl. Alojzija Stepinca te posjetili Spomen sobe.



U poslijepodnevnim satima, vjernici iz župe sv. Josipa iz Zagreba, prva zajednica Neokatekumenskoga Puta imala je svoju redovitu konvivenciju, jednodnevnu duhovnu obnovu, pobožnost križnoga puta te su dan završili slaveći euharistiju blagdana Svijećnice, Prikazanja Gospodinova u Hramu. 



Dana 2. veljače 2020. godine, na blagdan Svijećnice, Prikazanja Gospodinova u Hramu, u župi Presvetog Trojstva u Krašiću, a drugog dana devetnice u čast blaženom Alojziju Stepincu na križnom putu i svetoj misi sudjelovali su župljani iz župe Svete Obitelji iz Zagreba sa svojim župnikom vlč. Ivicom Zlodijem.



Svečano euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Zlodi u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Ivanom Vučakom, a svojim pjevanjem svečano euharistijsko slavlje uveličao je zbor "Marijan Mihelčić" pod ravnanjem nove voditeljice časne sestre Jelice Dolić, Družba Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije te uz pratnju orguljašice gospođe Jelice Bojić.



Predslavitelj mise vlč. Ivica Zlodi, u svojoj je homiliji istaknuo kako je Svijećnica blagdan koji budi nadu u dolazak Spasitelja. Istaknuo je da je blaženi Alojzije Stepinac bio svijetlo i kao svijeća gorio i izgarao za svoj narod, Crkvu i Boga i pritom ga nikakve kušnje nisu mogle skrenuti na put tame. U svojoj homiliji govorio je i o tome kako je sam papa sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici prilikom proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim istaknuo da je Stepinac svijetlo hrvatskog naroda i pravi putokaz vjernicima i Crkvi.



Po završetku misnog slavlja u ime župe Presvetog Trojstva u Krašiću vlč. Ivan Vučak (upravitelj župe) uručio je vlč. Zlodiju odnosno mješovitom zboru "Marijan Mihelčić" bistu blaženoga Alojzija Stepinca kao dar za prijateljstvo koje sve više ispunjava župljane obiju župa.



Također u crkvi Presvetog Trojstva gospodin Ante Nadomir Tadić Šutre predstavio je svoju knjigu "STOŽINA". Gospodin Tadić Šutre autor je i poznatih stihova "Stina pradidova" koju su ispijevali članovi klape Intrade i koja je jedna od najpoznatijih hrvatskih domoljubnih pjesama.





Matej Jambrović,
župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: