HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.01.2020.

U Župi bl. Ivana Merza u zagrebačkome Španskom na blagdan Krštenja Gospodinova kršteno peto dijete u obitelji Grgić

U nedjelju 12. siječnja na blagdan Krštenja Gospodinova na euharistijskome je slavlju u 11 sati u župi bl. Ivana Merza mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog kao izaslanik nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, uz koncelebraciju upravitelja župe vlč. Marka Čolaka, krstio je Ivana, peto dijete Marije i Davora Grgića. Roditelji Grgić, uz Ivana, imaju Mateu (17 god), Josipa (15 god) te Emu  (9 god), Anu (2 god). Na početku slavlja preč. Subotičanec, istaknuvši kako je na blagdan Krštenja Gospodinova prikladno slaviti krštenje novoga člana Crkve i novoga člana Božjega naroda, pozvao je cijelu župnu zajednicu da moli za novoga člana Župe.



U homiliji je preč. Subotičanec također govorio o događaju kojim je Isus započeo svoje javno djelovanje, a koje je u Evanđelju zabilježio sveti Matej (3, 13-17): „U Isusovom krštenju mi smo oprani kupelji novog rođenja. Na nas je obilno izliven Duh Sveti koji nas posvećuje, a naša imena po Krštenju su vječno i neizbrisivo upisana u Božji dlan. I to je istinska čovjekova besmrtnost i veličina. Na nama je ostati u Božjoj milosti i sačuvati ono što nam darovao. Na nama je vrlo jednostavan zadatak činiti ono na što nas danas pozivaju Djela apostolska kad kažu Bogu je mio onaj koji ga se boji i koji čini pravdu i to je dovoljno. Zato neka nam Gospodin na današnji blagdan podari dar razumijevanja našeg krsnog opredjeljenja po kojem smo pozvani i sebi i drugima otkrivati Boga u svakidašnjem životu, pozvani smo živjeti razumno, pravedno i pobožno, čineći dobra djela i ljubeći pritom Boga i svoje bližnje“, poručio je mons. Subotičanec vjernicima.

Na kraju misnog slavlja župnik vlč. Marko Čolak zahvalio je mons. Tomislavu na dolasku, prenoseći pozdrave cijele župne zajednice zagrebačkome nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću. I je slavlje završeno molitvom bl. Ivanu Merzu koju župna zajednica na kraju svakog slavlja moli na nakanu za izgradnju župne crkve, doma molitve i zajednice.


Sanda Dinarina Mladić, župna suradnica

Ispišite stranicu: