HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.01.2020.

Proslava blagdana sv. Anastazije u Samoboru


Ovogodišnja proslava blagdana sv. Anastazije mučenice u Samoboru započinje u nedjelju 12. siječnja trodnevnom duhovnom pripravom. Toga dana na večernjoj misi u 18.00 sati propovijedat će trajni đakon i povjerenik za pastoral sportaša Marijan Spehnjak. Nakon mise bit će susret Obiteljske zajednice, tijekom kojeg će svjedočiti obitelj Spehnjak. Istovremeno, u vjeronaučnoj dvorani bit će organizirane radionice za djecu. 

Drugi dan trodnevnice, u ponedjeljak 13. siječnja u tijekom mise u 18.00 sati propovijedat će đakon u župi Sv. Ivana Nepomuka Lučko-Stupnik Tomislav Medić, a u utorak 14. siječnja, također u 18.00 sati, đakon u župi Sv. Petra ap. u Zagrebu Marko Nimac.

Na sam blagdan sv. Anastazije, u srijedu 15. siječnja mise u župnoj crkvi bit će u 8.00 sati, koju predvodi samoborski kapelan vlč. Kristijan Tušek, u 11.00 sati, koju predvodi župnik u Lugu Samoborskom vlč. Josip Čulig te u 18.00 sati uz sudjelovanje narodnih nošnji, branitelja i bratovština, a predvodit će ju pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Misi predhodi procesija s likom sv. Anastazije.

U nedjelju 19. siječnja svetu misu u 11.00 sati predvodi prof. dr. Josip Šimunović, prebendar.

Svakoga dana prije misnih slavlja bit će prilika za svetu ispovijed, kada će se moliti krunica i litanije u čast sv. Anastaziji.
Ispišite stranicu: