HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.12.2019.

Zornice u znaku priprema za SHKM u Zagrebu 2020.



Središnji odbor za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu, priredio je sličice koje na jednoj strani sadrže tekst Antifone za Veliča iz Časoslova Rimskog obreda, a s druge strane nalaze se otisnuti logo Susreta s informacijama o održavanju Susreta.

Sličice će se dijeliti vjernicama na misama zornicama po župama Zagrebačke nadbiskupije počevši od 18. pa do 24. prosinca.

Vrijedi spomenuti zanimljivost vezanu uz početna slova mesijanskih naslova u latinskom obliku „O-antifona“. Naime, čitajući ih od 23. prema 18. prosincu: Emmanuel, Rex, Oriens, Clavis, Radix, Adonai, Sapientia, čitamo akrostih ERO CRAS – Dolazim sutra!

 

„U mnogim župama diljem naše Nadbiskupije postoji lijepa pastoralna inicijativa da se kroz vrijeme došašća na zornicama vjernicima dijele sličice s poticajnim duhovnim mislima, stoga je na Središnjem odboru za pripremu SHKM-a odlučeno tu inicijativu iskoristiti kako bismo vjernicima još više približili nadolazeći Susret mladih, ali i potaknuli ih na molitvu za uspjeh i blagoslov Susreta“, rekao je preč. Borna Puškarić član Središnjeg odbora.

Pripreme za distribuciju sličica po župama odradili su volonteri okupljeni oko Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

U pripremi je i sličica s Molitvom za uspjeh SHKM-a u Zagrebu koja će također biti podijeljena vjernicima u narednim danima.

Poslušajte Himnu SHKM-a: 


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: