HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.10.2019.

Zvončićima do nove kapelice na Haitiju



Potaknuti pozivom svetog Oca da kao Božji narod iskažemo brigu za svaki narod u nevolji, Prijatelji Malog Isusa i župljani župe sv. Ivana Krstitelja uz vodstvo župnika odazvali su se pozivu sestara Služavki Malog Isusa koje djeluju na Haitiju da pomognu izgraditi kapelicu za mještane otoka koja im je prijeko potrebna. U petak neposredno prije nedjeljnog euharistijskog slavlja 20. listopada 2019. godine, župnik vlč. Ivan Lastovčić je klanjanje pred Presvetim kao i pobožnost krunice toga dana posvetio potrebitima na Haitiju i projektu solidarnosti u našoj župi zazivajući Božji blagoslov.



U nedjeljnoj propovijedi župnik vlč. Ivan Lastovčić naglasio je kako svatko od nas svojom malom žrtvom poput odricanja jednog novčića ili trenutnih slasti i užitaka poput kave ili sladoleda nekome možemo uljepšati dan ili tjedan.



Tako učinjenim dobrim djelom sebe približavamo Isusu koji nas sve jednako ljubi ne mareći jesmo li gladni ili siti, bogati ili siromašni, ali velikog srca za bližnje.

Na svakom misnom slavlju toga dana Prijatelji Malog Isusa su predstavili zajednički “Projekt našeg srca” u kojem su opisani teški životni uvjeti u selu Beatris na Haitiju, u kojem se ljudi unatoč svim poteškoćama nakon razornog potresa okreću Bogu kojeg žele s radošću slaviti, ali nemaju adekvatan prostor već trošnu kapelicu sastavljenu od lima podložnu svim vremenskim nepogodama.

Predstavljanje Projekta popraćeno je i fotografijama trošne kapelice, siromašnih žitelja, sela, sestara i župnika što je i bilo povod da mjesni župnik zamoli sestre Služavke Malog Isusa da im pomognu sagraditi kapelicu, a koju bi posvetili Navještenju Gospodinovu - Blagovijesti.

Na veliku radost i na slavu Gospodinovu svi župljani su prepoznali ovaj hvalevrijedan Projekt te su nesebično sudjelovali u donacijama te za svaku doniranu kunu primili zvončić pod geslom “Za zvono crkve na Haitiju” i platnene torbe s natpisom “Život je lijep”.

Ovim nesebičnim darom podsjetili smo se na zahvalnost Bogu za sve što imamo, a dobili smo mogućnost da uljepšamo život onih koji nemaju.

Darivanjem svojih srca krenuli smo putem Raja.

Sva prikupljena donacija proslijedit će se za izgradnju kapelice na Haitiju.

Živio Mali Isus!
 
Uvijek u našim srcima!



Darija Filipančić
PMI, župa sv. Ivan Krstitelj, Zagreb

Ispišite stranicu: