HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.10.2019.

Misijska nedjelja u župi bl. Ivana Merza u Španskom



Župljani župe bl. Ivana Merza, okupljeni u OŠ Špansko Oranice gdje inače slave sv. Mise nedjeljom i blagdanom, u nedjelju 20. listopada su se priključili svim vjernicima u obilježavanju Svjetskog dana misija.  Svetu misu predvodio je upravitelj župe velečasni Marko Čolak u koncelebraciji s dr. Josipom Beljanom.



U svojoj propovijedi vlč. Marko Čolak je istaknuo: "Najbolji dar za misionare jest molitva, a nakon toga konkretno svjedočenje vjere u svom životu. Na taj način svatko postaje misionar svog doma, misionar srca ljudi koji vape za Bogom“,  te je još dodao kako je molitva za krščanina znak, izraz i hrana vjere: „Tko prestaje moliti prestaje i vjerovati jer molitva je disanje duše, a tko prestane disati, prestaje i živjeti“.



Uz radost misijske nedjelje, na današnjoj svetoj misi podjelili smo i radost kršenja. Mala Julija Benčić pridružila se župnoj zajednici i cijeloj Crkvi. Na kraju sv. Mise župljani su već tradicionalno, na inicijativu obiteljskog zbora, pripremili kolače kao zahvalu svima onima koji su dali svoj prilog za misije.

Sanda Dinarina Mladić,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: