HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.10.2019.

Misijska nedjelja u Izvanrednom misijskom mjesecu u župi sv. Terezije od Djeteta Isusa


Potaknuta porukom i preporukom pape Franje da se u mjesecu listopadu 2019. godine živi izvanredno razdoblje misijskoga djelovanja, Župa sv. Terezije od Djeteta Isusa iz Zagreba odazvala se pozivu želeći živjeti poruku „Kršteni i poslani: Kristova crkva u misiji u svijetu“.

Dani misije posebno se obilježavaju od 20. listopada do 17. studenoga 2019. godine u Trešnjevačkom dekanatu. Tako je u nedjelju, 20. listopada, u našoj župi gostovao i slavio svetu misu don Ivan Stojanović, misionar Salezijanske misije Tatale u Gani.

Slaveći svetu misu, u propovijedi je don Stojanović istaknuo ljepotu i važnost širenja Božje riječi u krajevima u kojima Ona još nije prisutna. Slikovitim je, dirljivim i iskrenim riječima oslikao život, poteškoće i radosti misijskoga djelovanja. Pozvao je vjernike na molitveno i materijalno pomaganje misiji i misionarima kojima je osobito važan cilj izgradnja kapele.

Svjesni važnosti svoga angažmana u Crkvi, zasigurno će, prema svojim mogućnostima, i vjernici laici Župe sv. Terezije od Djeteta Isusa sudjelovati u pomaganju misijama.
Ispišite stranicu: