HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.10.2019.

Proslava Misijskog dana i Izvanrednog misijskog mjeseca u župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci



U nedjelju 20. listopada obilježena je Misijska nedjelja u župi svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci. Za tu prigodu djeca iz Liturgijske skupine Djeca Marije Petković pripremila su igrokaz u kojem su predstavila poziv pape Franje na Izvenredni mjesec misija.

U prigodnom igrokazu djeca su pozvala župljane da odgovore na svoj poziv koji proizlazi iz krštenja te da molitvom i misijskim djelima pomognu i prate misionare i misinarke. Igrokaz je završio zajedničkom molitvom sastavljenom za Izvanerdni misijski mjesec.



Osim prigodnog igrokaza i molitve, kao vidljivi znak blizine onima koji su u poslanju, prikupljana su sredstva za višečlanu obitelj Bešlić iz Splita koja se nalazi na svom poslanju missio ad gentes u Smederevu.



U sklopu Izvanrednog misijskog mjeseca, a u sklopu trodnevnice Gospi Fatimskoj molila se misijska krunica s razmatranjima, u kojoj se molilo za potrebe Crkve i misija na svim kontinentima svijeta. Kao završetak Misijskog mjeseca, u nedjelju, 27. listopada u župi će gostovati misionar don Ivan Stojanović, salezijanac, koji se trenutno nalazi u Gani. (D. O.) 
Ispišite stranicu: