HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.10.2018.

Proslava župne svetkovine svetog Ivana Pavla II. u Jelkovcu



I sedmu godinu od proglašenja župe Jelkovec, u ponedjeljak 22. listopada proslavljena je svetkovina nebeskog zaštitnika župe, sv. Ivana Pavla II., pape.

Svečano misno slavlje uz upravitelja župe vlč. Josipa Horvata, župnog vikara Željka Nestića i svećenika Resničkog dekanata predslavio je vlč. Krunoslav Kolar, župni vikar u Sesvetskim selima.



U svojoj propovijedi vlč. Kolar govorio je o životu i poslanju pape Ivana Pavla II. Za njega se može reći da je bio „glasonoša radosti koji oglašava mir“ iz prvog čitanja (Iz 52,7-10) s obzirom na brojna hodočašća diljem svijeta i brojna nastojanja za postizanje mira prilikom raznih međunarodnih i unutarnjih vojnih sukoba - istaknuo je vlč. Kolar.

Ivan Pavao II. je također iz dana u dan navješćivao spasenje Gospodinovo kako je opjevano u psalmu, te je svojim životom posvjedočio nerastavljivost od ljubavi Božje (Rim 8,31b-35.37-39), rekao je vlč. Kolar, te istaknuo svoju snažnu osobnu povezanost sa ovim svecem.

Misno slavlje animirao je župni mješoviti zbor kojeg vodi Neda Sakač, a sveta misa završena je ophodom oko kipa sv. Ivana Pavla II.



Župnoj svetkovni prethodila je trodnevnica tijekom koje je su se župljani duhovno pripremali, a mise je predslavio i propovijedao Alojz Čubelić OP. Trećeg dana trodnevnice župni zbor mladih uz goste je održao koncert  za župu.

Kristina Hrečuk
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: