Kardinal Bozanić predvodio euharistijsko slavlje proslave 25. obljetnice Caritasove Kuće "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici

 „Kad god ulazite ovamo, sjetite se onih Isusovih riječi 'Što god učiniste jednom od moje najmanje braće, meni to činite'."

Hrvatsko-slovenski susret u Krašiću

Susret će započeti uvodnim duhovnim programom (u 9.30 sati) te se nastaviti svečanim euharistijskim slavljem (u 11 sati), na trgu pokraj krašićke župne crkve, kojim će predsjedati zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić u zajedništvu sa slovenskim i hrvatskim biskupima i svećenicima.

Kardinal Bozanić predvodio u Stenjevcu proslavu 685. obljetnice prvog spomena župe i 250. obljetnice posvete župne crkve

  "Ovaj jubilej govori da su prije nas ovamo dolazili i to ne samo godinu dana, ne samo 10 godina, ne samo u jednom stoljeću, nego stoljećima."

Virtualna 3D šetnja Zagrebačkom katedralom i Muzejem bl. Alojzija Stepinca

Ovih je dana unutrašnjost tog simbola grada Zagreba snimljena visokosofisticiranom trodimenzionalnom kamerom te je za korisnike novih tehnologija - interneta i ostalih društvenih mreža - priređena 3D virtualna šetnja. 
#Isus: Dajte milostinju i gle – sve je čisto! (Lk 11) #EvanđeljeDanaAktualnosti

15.10.2019.

Čuvar Josipovog svetišta svjedočio sjemeništarcima o svom duhovnom pozivu

“Dečki, lijepo je biti svećenik!"
14.10.2019.

64. planinarski križni put održan na trasi Sošice – Kašt – Metlika

Svečanu misu predvodio vlč. Danijel Hačko.
14.10.2019.

Planinarski križni put Hrvatskim zagorjem

U organizaciji udruge Ekosspiritus.

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

2.9.2019.

Objavljena Monografija o Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

304 stranice i deset poglavlja o Sinodi.
2.9.2019.

Održana šesta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Predstavljen izrađeni prijedlog četvrtoga dijela Završnoga dokumenta.

Riječ Svetog Oca

6.10.2019.

Živjeti svoju vjeru u stavu služenja

Vjera koju se može prispodobiti zrnu gorušičinu je vjera koja nije ohola i puna sebe; ne pretvara se da je vjera velikog vjernika ostavljajući ponekad prilično jadnu sliku! To je vjera koja u svojoj poniznosti osjeća veliku potrebu za Bogom i u malenosti se s punim prepušta Njemu. To je vjera koja nam daje mogućnost gledati s nadom na nepredvidljiva zbivanja u životu, koja nam pomaže prihvatiti također poraze, patnje, sa sviješću da zlo nikada nema, niti će ikada imati, zadnju riječ.

Kako možemo razumjeti imamo li doista vjere, tj. je li naša vjera, premda malena, istinska, čista? Isus nam to objašnjava ukazujući na to koja je mjera vjere: to je služenje. I to čini prispodobom koja na prvi pogled pomalo zbunjuje, jer prikazuje lik bahatog i ravnodušnog gospodara. Ali upravo takav način postupanja gospodara otkriva ono što je pravo središte prispodobe, odnosno stav raspoloživosti sluge. Isus želi reći da je takav čovjek vjere u odnosu na Boga: potpuno se prepušta njegovoj volji, bez kalkulacija ili zahtijeva.

Riječ Nadbiskupa

12.10.2019.

Homilija prigodom proslave 100. obljetnice osnutka Provincije Božje Providnosti sestara Kćeri Božje Ljubavi

Drage sestre Družbe Kćeri Božje Ljubavi, nosite neprestano u svom srcu preporuku službenice Božje Majke Franziske: »Priznajmo zahvalno da Božja mudra Providnost upravlja s nama, očinski štiti i blagoslivlja. U našem srcu ne može biti zahvalnosti, ako u njemu nema ljubavi prema Bogu i bližnjemu. A da to postignemo, moramo nastojati riješiti se svojih pogrešaka, oholosti, sebeljublja, osjetljivosti i naglih sudova. Bježimo od mlakosti, cijenimo i ljubimo naše pretpostavljene kao namjesnike Božje, a naše sestre kao zaručnice Isusa Krista, kao miljenice Gospodinove. Zahvaljujmo dnevno za svoje zvanje. Nastojmo Družbi kojoj pripadamo i posvećenoj odjeći koju nosimo stalno iskazivati poštovanje« (27. studenoga 1879.). Riječi su to vaše Utemeljiteljice. 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr