HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.09.2019.

Oproštajna i zahvalna misa policijskog kapelana don Branka Čagelja za svoju službu



Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice, vjernici župe Zabok kao i policijski djelatnici oprostili su se ovog ponedjeljka 30. rujna 2019. godine od don Branka Čagelja, policijskog kapelana.

Podsjetimo se da je don Branko 13. rujna 2018. godine uveden u službu policijskog kapelana kapelanije ''Sv. Nikole biskupa'' Policijske uprave krapinsko-zagorske sa sjedištem u Zaboku.



Na početku misnoga slavlja sve prisutne je pozdravio domaći župnik vlč. Marijan Culjak, koji je posebno pozdravio klapu sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice koji su svojim pjevanjem uveličali misno slavlje i nakon mise održali koncert u ispunjenoj župnoj crkvi.

"Ovim današnjim misnim slavljem želim zahvaliti svima vama za svu dobrotu i ljubav s kojom ste me pratili u ovih godinu dana. Hvala vam za svaku molitvu, dobru riječ i podršku. Zajedno smo živjeli i radili. Vjerujem da smo prepoznavali dobru volju jedni drugih u svemu što smo činili i oko čega smo se zajedno trudili. Sve što nije bilo prepoznato kao dobro, prepustimo Božjem milosrđu i praštanju, a uz zahvalnost i spremnost na oproštenje rado u srcu ponesimo ono što će nas i dalje oplemenjivati kao ljude i vjernike i što će nas u vjeri i nadi voditi kroz život. Hvala vam od srca i Bog vas blagoslovio”, rekao je don Branko u oproštajnom govoru.



Domaći župnik vlč. Marijan zahvalio je na kraju misnoga slavlja don Branku na suradnji i pomoći u ovih godinu dana službovanja te mu uručio prigodni poklon uz riječi da i nadalje bude vjeran svome svećeničkom pozivu: "Želimo ti uspjeh u životu i radu ,svaki nebeski i zemaljski blagoslov, po zagovoru naše nebeske majke Marije. Bit ćeš trajno u našim mislima i pratit ćemo te u našim molitvama."



Nakon završnog blagoslova i pjesme uslijedio je koncert klape Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice koju su s velikim oduševljenjem i pljeskom pozdravili svi nazočni. Nakon toga svi su župljani imali priliku oprostiti se od kapelana. Dodajmo još kako don Branko odlazi na novu dužnost u Vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji.

          Darko Fiket, 
župni medijski suradnik 
Ispišite stranicu: