Papa Franjo primio hrvatske biskupe

Papa Franjo primio je u audijenciju u ponedjeljak 12. studenog 2018. hrvatske biskupe na početku njihovog pohoda „Ad limina apostolorum“. Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić u ime svih hrvatskih biskupa obratio se Svetom Ocu prigodnim govorom.

Hrvatski biskupi slavili misu na grobu sv. Petra

Hrvatski biskupi članovi Hrvatske biskupske konferencije slavili su misu u Bazilici sv. Petra na oltaru pokraj groba sv. Petra na početku svoga pohoda „Ad limina apostolorum“ u ponedjeljak 12. studenoga. Koncelebrirali su hrvatski rimski studenti iz Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima predvođeni rektorom vlč. Božom Radošem.

Hrvatska spomen-ploča u bazilici Sv. Petra u Vatikanu

Na početku posjeta „Ad limina apostolorum“ biskupa članova Hrvatske biskupske konferencije su nakon mise na grobu sv. Petra otvorili ploču-zahvalnicu za sva djela papa i Svete Stolice za hrvatski narod. Ploču su zajednički otkrili nadsvećenik bazilike Sv. Petra u Vatikanu kardinal Angelo Comastri, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

[VIDEO] Pripremni susreti za SHKM 2020. u Zagrebu: Karlovačko-gorički arhiđakonat

Drugi pripremni susret mladih po arhiđakonatima Zagrebačke nadbiskupije uoči Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 2020. godine održan je u subotu 3. studenog u Dugoj Resi.
#Isus: Kao što bijaše u dane Noine, tako će biti i u dane Sina Čovječjega: jeli su, pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju. I dođe potop i sve uništi. Tako će isto biti u dan kad se Sin Čovječji objavi. (Lk 17) #EvanđeljeDana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktualnosti

17.11.2018.

Misa u bazilici Sv. Marije Velike posljednjeg dana pohoda "Ad limina"

"U našoj nutrini može pobijediti radost Božjega plana".
17.11.2018.

Otkrivena spomen ploča u bazilici Sv. Marije Velike

U zahvalu Rimu za glagoljske liturgijske knjige.
17.11.2018.

Intervju kardinala Bozanića na kraju pohoda "Ad limina"

Ma mjestu gdje se traži milost odozgo.

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

26.9.2018.

Održana druga sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Iduća sjednica Radne skupine dogovorena je za 4. i 5. prosinca.
11.6.2018.

Održana prva sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Dogovorena shema Završnoga dokumenta.

Riječ Svetog Oca

14.11.2018.

„Ne svjedoči lažno“

Istina je čudesna objava Boga, njegova očinskoga lica, njegove bezgranične ljubavi. Ta istina odgovara ljudskom razumu, ali ga beskrajno nadilazi, jer je dar koji je sišao na zemlju i utjelovio se u Kristu raspetom i uskrslom; nju pokazuje onaj koji joj pripada i pokazuje iste njezine osobine. Ne govoriti lažno svjedočanstvo znači živjeti kao Božje dijete, koje nikada, baš nikada ne poriče samo sebe, nikada ne govori laži; trebamo živjeti kao Božja djeca, dopustiti da u svakom djelu izbija na vidjelo velika istina: da je Bog Otac i da mu možemo vjerovati. Vjerujem u Boga: to je velika istina. Iz naše vjere u Boga, koji je Otac i ljubi me, ljubi nas, rađa se moja istina i istinoljubivost a ne lažnost.

Riječ Nadbiskupa

1.11.2018.

Kardinalova homilija na svetkovinu Svih svetih

Danas, na svetkovinu Svih svetih, smijemo s ponosom reći u meni je nešto od mojeg svetog zaštitnika, od sveca ili svetice koju posebno častim i kojoj se posebno molim. Moja je snaga u onome koji je jači i moćniji od mene. S pouzdanjem se utječemo našem blaženom Alojziju Stepincu i posebno Presvetoj Bogorodici Mariji, Majci Isusovoj i našoj nebeskoj Majci. Braćo i sestre, danas u imenu ove Svetkovine, nalaze se sva imena i sva lica. I ja, kao i svatko od vas možemo izreći ime sveca i svetice, osobe koju smo upoznali i koja nas je učila ljubiti. Svatko od nas ima svoje svece, kao što svatko od nas ima svoje pokojne. Svoje, ponavljam, jer svatko od nas polazi od svojih iskustava, od svoga života. Sveci su naši prijatelji, oni su istinski prijatelji ljudskoga roda. Oni nas uče kako u svom životu, trebamo posvuda nalaziti tragove Božje prisutnosti, tragove Božje dobrote koja hoće da se svi ljudi spase i jednom uđu u vječni zagrljaj s Bogom Ocem i Sinom i Duhom Svetim i sa svima svetima.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr